BHV-training, oftewel Bedrijfshulpverlening, is een essentiële training voor bedrijven en organisaties in Nederland. Tijdens deze training worden medewerkers opgeleid in het verlenen van eerste hulp, brandpreventie en evacuatie. Het doel van de BHV-training is om ervoor te zorgen dat medewerkers weten hoe ze moeten handelen in noodsituaties zoals brand, ongevallen of medische noodgevallen.
BHV-training is verplicht voor bedrijven en organisaties in Nederland en wordt gegeven door gecertificeerde trainers. De training bestaat uit zowel theoretische als praktische oefeningen en leert deelnemers de vaardigheden die nodig zijn om de veiligheid van zichzelf en anderen te waarborgen. Na het succesvol afronden van de BHV-training ontvangen deelnemers een certificaat dat twee jaar geldig is.
Een bedrijfshulpverlener is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van Eerste Hulp en het begeleiden van een ontruiming. In het kader van de Arbowetgeving is het belangrijk dat de werkgever zorgt voor een bedrijfshulpverlener, voor klanten en medewerkers. Als u personeel in dienst heeft, dan bent u verplicht tenminste één persoon aan te wijzen als bedrijfshulpverlener die binnen uw bedrijf altijd aanwezig is.
Na het afronden van de BHV-training ontvangen deelnemers een certificaat dat twee jaar geldig is. Het is belangrijk dat werkgevers ervoor zorgen dat het BHV-plan regelmatig wordt getest en geüpdatet om ervoor te zorgen dat het plan up-to-date is en voldoet aan de eisen van de Arbowet.
Na het succesvol afronden van de BHV-training ontvangen deelnemers een certificaat dat twee jaar geldig is.
Inhoud
Niet-spoedeisende Eerste Hulp: uitwendige wonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichting en wervelletsels, brandwonden.
Spoedeisende Eerste Hulp: reanimatie, overige spoedeisende Eerste Hulp, verslikking, shock, hartinfarct, beroerte, epileptische aanvallen, suikerziekte, hersenschudding.
Brandbestrijding: brand en gevaren bij brand, de taak van BHV’er bij een brand, mogelijke situaties bij brand, algemene regels bij het blussen, kleine blusmiddelen
Ontruimen en melden: voorbereiding van een ontruiming, voorzieningen en middelen om een ontruiming veilig te laten verlopen, de taak van de BHV’er bij een ontruiming.
Uitvoering
De training wordt in één dag gegeven en bestaat uit twee dagdelen: theorie- en praktijkgedeelte. De training is interactief: door korte presentaties en discussie worden de onderwerpen besproken. De aspecten van bedrijfshulpverlening worden behandeld en geoefend. Praktijkopdrachten worden, in parcours, individueel uitgevoerd en door de trainer op vaardigheid beoordeeld. Na het afleggen van een theorietoets en een beoordeling ontvangen de deelnemers, bij goed gevolg, een BHV certificaat en pasje, 2 jaar geldig.