Je kunt antwoorden op veelgestelde vragen vinden in de sectie FAQ.

Cursussdag

Als je een voltijdse (klassieke) cursus wilt volgen, moet je er een hele dag voor reserveren. Kom verfrist en voorbereid.

Elke cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte, proeftoetsen, een proeftoets discussiesessie en meerdere pauzes, waaronder een lunch.

Tijdens de training krijg je lunch, warme en koude dranken – inbegrepen in de cursusprijs. Parkeren is gratis.

Elke cursus wordt afgesloten met een officieel VCA-examen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Examendag

Nadat je bent ingeschreven voor het examen – min 48 uur voor het examen –  ontvang je een toegangsbewijs voor het examen (op email).

Je dient op de dag van het examen tenminste 15 minuten voor aanvang van het examen op de locatie aanwezig te zijn. Houd je geldige legitimatiebewijs paraat, want de examenleider doet vooraf aan het examen een identiteitscontrole. Hierna mag je plaatsnemen achter een toegewezen computer, vul je het inschrijfformulier in en neem je de examenregels door. Vervolgens krijg je uitleg van onze examenleider over het examen en mag je beginnen. Indien je klaar bent met het examen steek je je hand op. De examenleider sluit samen met jou het examen af en je ziet direct je score in beeld. De examenleider noteert jouw score en je kunt de examenruimte rustig verlaten.

Geldig identiteitsbewijs

Je moet je vooraf en tijdens het examen kunnen identificeren met een fysiek legitimatiebewijs dat tenminste geldig is op de dag van het examen. Hieronder vallen de volgende items:

  • Een paspoort of een buitenlands reisdocument.
  • Een identiteitskaart